Info om temakvelden

Tirsdag 28. januar kl. 17.00 til 21.00:
BRODÉR!
Broderi som kunst, tradisjon og rekreasjon

Kl. 17.00–19.00 i Storsalen og Lille Galleri:
• Praktisk workshop med tekstilkunstner Kristine Fornes • Herrene Bull-Sveen: Smøyg • Kongsberg Viking- og Middelalderlag: Vikingtidsbroderier • Lågdalsmuseets Venner: Utstilling med broderte duker, klær o.l. • Anne Marie Gottschalk: Bayeux-teppet

Ta med navneduker for registrering.
Vi lager pop-up-utstilling i Lille Galleri.
Ta gjerne med egne broderiprosjekter.

Kl. 19.00: i Storsalen:
Miniforedrag: Birgitte Larsen: «Broderi-inspo via sosiale medier»
Miniforedrag: Edmund Bull-Sveen: «Smøyg i Buskerud»
Foredrag ved tekstilkunstner Kristine Fornes: «Fritt broderi og flytende sting»

Arrangører er Lågdalsmuseet, Husflidskonsulenten i Buskerud og Kongsberg Husflidslag.
Inngang kr. 150,- inkl. kaffe og kringle.
VELKOMMEN!

Kristine Fornes: «Fritt broderi og flytende sting»
Kristine Fornes er Husflidskonsulent i Oslo. Hun er tekstilkunstner og hennes arbeider tematiserer menneskets forhold til arkitektur, kulturlandskap og spesielt hager
som kulturens speil og historisk idé på filosofisk og religiøst plan – i gjengivelser av byggverk og botanikk – uttrykt med broderi.
Kristine Fornes er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Statens Kunstakademi i Oslo. Hun bor og arbeider på Bøler i Oslo og har en utstrakt utstillingsvirksomhet bak seg.
Kristine Fornes holder foredrag der hun forteller om kunstnerskapet, inspirasjon, broderiteknikk og livet som kunstner. Hun vil vise bilder og har med seg broderier.
I forkant av foredraget vil det også bli en broderiworkhsop der deltagerne kan prøve seg på kunstnerens broderiform, materialer og teknikk. Ta gjerne med nål og ønsket tekstil og tråd.