Informasjon om utstillerne her

«ØYEBLIKK» – fotoutstilling med
Anlaug Bergan Johansen og Tommy Johansen
i Lille Galleri på Lågdalsmuseet

22. februar – 27. mars 2020

Velkommen til åpning lørdag 22. februar kl. 14.00.

Utstillingen er åpen søndag 23/2 og helga 29/2 og 1/3, og da er fotografene
til stede. Åpent tirsdag – fredag kl. 11-15 i perioden 25/2 til fredag 27/3. Entré kr 50.

De to Kongsberg-fotografene er kjent som @FOTOKJERRINGA og @TOMMYHOMMY.

«Fotoglede handler for oss først og fremst om å være ute.  Gleden over det man opplever og det man ser. Årstidene skifter, vær og lysforhold varierer fra minutt til minutt og dag til dag. Vi oppsøker bymiljø, drar på fjellet eller ligger på magen i hagen. Vi er i de dype skoger på leit etter ville dyr. Vi ser de store landskap og de små detaljer.
Vi billedliggjør noe som aldri kommer tilbake på akkurat samme måte.
Vi samler på ØYEBLIKK».

På denne utstillingen er Tommy’s hovedtema bilder fra Kongsberg. På sin vei til og fra jobb, teaterøving, besøk eller annet er kamera bestandig med.
For 6 år siden fant han en fotoside som heter blipfoto.com. Der  var utfordringen å legge ut et bilde hver dag, noe han syntes var en spennende ting å gjøre. Nå 2209 dager senere finner han fortsatt nye motiv.

Anlaug fant først fotogleden i natur og  landskapsfoto. Dyr og fugler har også blitt en stor lidenskap – flyktige øyeblikk som er vanskelig å forevige. Gamle, fraflyttede hus er fascinerende og forteller alltid sin historie. Detaljer kan også si en hel del.  «Vindu mot verden» er hennes hovedtema på denne utstillingen. Vinduer som viser noe sett utenfra. Eller en stemning sett innenfra og ut. Og så klart noen øyeblikk fra naturen.