«På glatta” – malerier på pleksiglass av Kjersti Rahbek Hvamb. Utstilling i Lille Galleri-åpner 24.februar


[Lørdag 24. FEBRUAR kl. 14 åpner utstillingen i Lille Galleri med Kjersti Rahbek Hvamb.  Hun viser sine akrylmalerier på pleksiglass, og stikkord for utstillingen er skinnende blanke malerier med motiver av ski og snowboardbrett!

Kjersti Rahbek Hvam

Født i 1967 i Kongsberg, bor og arbeider i Bærum. Hun kommer til Lille Galleri på Lågendalsmuseet med akrylmalerier malt på pleksiglass. Spesielt for denne utstillingen er formen på maleriene; de er lange, smale malerier med et klart vintertema i bunnen.  Hun har malt former som ski og snowboard på pleksiglass, og både langrennsski, alpinski og snowboard er å finne blant maleriene.

Hvamb har gått lekent til verks, og laget fargesprakende malerier på lange, tynne plater.  Skiene eller snowboardbrettene er dekorert med forskjellige mønstre, og man finner små dyr – og menneskeskikkelser, blomstermotiver og abstrakte mønstre blant maleriene.

Hvamb maler bilder som hun finner malerisk spennende – vha kontraster, strukturer, fargefelt og visuelle elementer.  En visuell lek, som hun kaller det.  Motivene eller mønstrene er gjerne tegnet inn i form av enkle strektegninger eller skygger.  Det er naturen som er hennes største inspirasjonskilde, og i tillegg til vintertemaet med ski og snowboard viser hun en del malerier med dyr – og mennesker i mer tradisjonelle formater.

 

Kjersti Rahbek Hvamb er fulltids billedkunstner, og jobber i et lite atelier i egen bolig på Haslum i Bærum.  Hun har deltatt på flere juryerte utstillinger, og hatt en omfattende utstillingsvirksomhet siden 2009.  På hjemmesiden kan man se flere av hennes arbeider: http://kjersti.hvamb.no.  Hun er medlem av NFUK – Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere, som er en landsdekkende kunstnerstyrt kunstforening med juryerte medlemsopptak: www.nfuk.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]